Logo

Κλέφτης με.. ειδικότητα στα χρηματοκιβώτια κοσμηματοπωλείων στα χέρια της αστυνομίας [φωτο]



 
 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν στις  12-10-2018 στον Άλιμο έναν 34χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων σε κοσμηματοπωλεία. Επιπλέον, στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και αναζητούνται τρείς  επιπλέον συνεργοί του.

Σε βάρος του συλληφθέντα  σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της κλοπής καθώς και για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί φωτοβολίδων και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε κοσμηματοπωλεία.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες εισέρχονταν στα κτήρια που στεγάζονταν τα καταστήματα και αφού αχρήστευαν τους συναγερμούς, παραβίαζαν τις εισόδους των καταστημάτων. Στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, παραβίαζαν τα χρηματοκιβώτια και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους.

Από την έρευνα σε οικία και χώρους στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και ασημικών

Κινητά τηλέφωνα

Διαρρηκτικά εργαλεία

Φιάλες οξυγόνου

Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ

Φορητοί ασύρματοι επικοινωνίας

Είδη ένδυσης

Διάφορες σημειώσεις

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν τρείς περιπτώσεις σε κοσμηματοπωλεία ενώ εξιχνιάσθηκε και μία  απόπειρα διάρρηξης χρηματοκιβωτίου σε Δημόσια Υπηρεσία.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στο παρελθόν είχε συλληφθεί  για παρόμοια αδικήματα και είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου ο εισαγγελέας τον παρέπεμψε σε ανακριτή. 

Σημειώνεται, ότι  η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά