Logo

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω την ώρα που άνοιγε χρηματοκιβώτιο



 
 

Αστυνομικοί στην Κω συνέλαβαν έναν καταζητούμενο αλλοδαπό την ώρα που προσπαθούσε να ανοίξει χρηματοκιβώτιο το οποίο μόλις είχε αφαιρέσει.

Ο αλλοδαπός καταζητείτο από τους αστυνομικούς διότι είχε “νοικοκυρέψει” αρκετά σπίτια και τουριστικά καταλύματα στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών στην Κω. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν σε δύσβατη θαμνώδη περιοχή τη στιγμή που παραβίαζε ένα κλεμμένο χρηματοκιβώτιο.

Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή ακινητοποίησαν τον 45χρονο αλλοδαπό και διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Νάξου για διακεκριμένες κλοπές που διέπραξε το 2017 στη Σαντορίνη και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.

Το επίμαχο χρηματοκιβώτιο, το οποίο οι αστυνομικοί επέστρεψαν στον ιδιοκτήτη του, ο 45χρονος το είχε κλέψει την προηγούμενη ημέρα από ένα σπίτι της περιοχής και το είχε κρύψει για να το διαρρήξει με την ησυχία του με δυο κατσαβίδια που κατασχέθηκαν.

Στην πορεία της έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες είχε διαρρήξει 11 σπίτια και τουριστικά καταλύματα των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και είχε αρπάξει μετρητά και τιμαλφή συνολικής αξίας 39.300 ευρώ και 5.500 λιρών Αγγλίας. Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και κρατείται ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά