Logo

Στις εισαγγελικές αρχές νέα υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου



 
 

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου σχημάτισε η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σε βάρος Έλληνα. 

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. ( National Center for Missing and Exploited Children ) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος αποκτώντας πρόσβαση σε ιστ o σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο Έλληνας. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο σπίτια του Έλληνα, την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στη διερευνώμενη υπόθεση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και 2 κινητά τηλέφωνα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Έλληνα υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2018 από directNEWS.grα


Τελευταία Αστυνομικά