Logo

Κως: Συνελήφθη 60χρονος που επιχείρησε να κάψει την πρώην σύζυγό του



 
 

Ένας 60χρονος Έλληνας εντοπίστηκε από άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι τον συνέλαβαν, καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του διωκτικό έγγραφο, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβίαση περιοριστικών όρων. Σε βάρος του είχε κατατεθεί πρόσφατα μηνυτήρια αναφορά, ενώ δεν παρουσιάστηκε και στην επιτροπή του ΙΚΑ που θα επανεξέταζε το ποσοστό αναπηρίας του.

Ο δράστης, που είχε σκοτώσει πριν από τρία χρόνια τον αδελφό της πρώην συντρόφου του και την είχε βιάσει αλλά παρέμενε ελεύθερος, επειδή είχε ποσοστό αναπηρίας 67%, πήγε την 1η Οκτωβρίου στην επιχείρηση της 42χρονης γυναίκας, την περιέλουσε με βενζίνη και απειλούσε να την κάψει ζωντανή. Όμως, γλίστρησε, έπεσε στο έδαφος και, βλέποντας ότι από τις φωνές άρχισε να μαζεύεται κόσμος, έφυγε χωρίς να πραγματοποιήσει την απειλή του για να συλληφθεί λίγο αργότερα.

Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο 60χρονος είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου για την δολοφονία του 46χρονου αδελφού της Αλβανίδας συντρόφου του, Λεάντρο Λάππα, στις 25 Ιουνίου 2015. Τότε, είχε εισβάλει στο σπίτι των δυο αδελφών στην περιοχή Λάμπη της Κω και είχε πυροβολήσει με κυνηγητικό όπλο τον άτυχο άνδρα που κοιμόταν, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα, τη λεκάνη και τα πόδια, με αποτέλεσμα να υποκύψει λίγες ημέρες μετά στο Θριάσιο νοσοκομείο στην Αθήνα. Ο δράστης είχε συλληφθεί στο σπίτι του, στο Ζηπάρι της Κω και είχε δηλώσει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και φαρμάκων και δεν θυμόταν τι είχε κάνει.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά