Logo

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος συνελήφθη για εμπλοκή σε υπόθεση εκβίασης γιατρού



 
 

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν υπόθεση εκβίασης σε βάρος 36χρονου γιατρού προχωρώντας στη σύλληψη δύο Ελλήνων, ηλικίας 52 ετών και 29 ετών καθώς και ενός 44χρονου Έλληνα δικηγόρου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια σε εκβίαση.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία του 36χρονου, σύμφωνα με την οποία ο 52χρονος και ο 29χρονος από αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, μεταχειριζόμενοι απειλές κατά της ζωής του και της επιχείρησής του, θεωρώντας τον υπεύθυνο για μη παροχή κατάλληλης ιατρικής φροντίδας στον 29χρονο, απαίτησαν εκβιαστικά και έλαβαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, μέσω του 44χρονου δικηγόρου, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον παθόντα το επιπλέον χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να μην κινηθούν νομικά εναντίον του.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, μεσημβρινές ώρες χθες (24-10-2018) σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή της Χαλκηδόνας, οι τρεις άντρες παρέλαβαν από τον 36χρονο συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Σημειώνεται, ότι οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά