Logo

Λήστευαν οδηγούς στα Βόρεια προάστια



 
 

Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία στη Νέα Ερυθραία Αττικής - μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ - δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 47 ετών οι οποίοι είχαν σπάσει τα τζάμια δύο αυτοκινήτων και είχαν αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει, από τριμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι συλληφθέντες μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, εντόπιζαν εν κινήσει αυτοκίνητα στα οποία οι οδηγοί ήταν κατά βάση γυναίκες που είχαν τοποθετήσει τις τσάντες τους στο κάθισμα του συνοδηγού και τα ακολουθούσαν. Εν συνεχεία, όταν οι κυκλοφοριακές συνθήκες ήταν ευνοϊκές, ο 30χρονος, με αιφνιδιαστικές κινήσεις, θρυμμάτιζε με τη χρήση ειδικού σφυριού τον υαλοπίνακα του συνοδηγού και αφαιρούσε τις τσάντες. Επιπλέον, στις περιπτώσεις που τα θύματά τους αντιστέκονταν, δεν δίσταζαν να ασκούν βία χτυπώντας τα σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Χαρακτηριστικά της δράσης τους, ήταν η συχνότητα με την οποία επαναλάμβαναν τις κλοπές μέσα σε διάστημα λίγων ωρών ενώ σε πολλές περιπτώσεις αλλοίωναν την εικόνα της μηχανής καθώς και των πινακίδων της με αυτοκόλλητες ταινίες.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ειδικό σφυρί θραύσης υαλοπινάκων

Το χρηματικό ποσό των -310- ευρώ

Ζευγάρι γάντια

Μικροποσότητα ηρωίνης

Δυο κινητά τηλέφωνα

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις ληστειών και δεκαοκτώ περιπτώσεις κλοπών, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο 47χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά