Logo

Αρχαιοκάπηλος συνελήφθη στη Ρόδο



 
 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου συνέλαβαν έναν 65χρονο με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί   “Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς’’.

Η σύλληψη του 65χρονου πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι και στην αποθήκη του συλληφθέντα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία και σε αποθήκη του κατηγορουμένου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Αμφορίσκος ύψους 25 εκατοστών, ο οποίος αποτελεί σπουδαίο εύρημα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας αφού εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους μυκηναϊκούς χρόνους, πιθανότατα της δεύτερης χιλιετίας π.Χ., δώδεκα τμήματα αμφορέων, τα όποια εκτιμάται ότι ανήκουν χρονολογικά στη ρωμαϊκή και ελληνιστική περίοδο και δύο Σηλίθινα ανάγλυφα με σταυρό, που χρονολογικά ανήκουν στον 19ο αιώνα.

Τα κατασχεθέντα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του ν.3028/02 και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Σημειώνεται, ότι ο  συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά