Logo

Νέα υπόθεση διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας στην Ήπειρο - Κατασχέθηκαν δεκάδες αρχεία με ανηλίκους



 
 

Δεκάδες ψηφιακά αρχεία με ανηλίκους βρέθηκαν στην κατοχή άνδρα που κατοικεί στην Ήπειρο και ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Της σύλληψης προηγήθηκε  κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία χρήστες του Διαδικτύου απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδες και διαδικτυακές υπηρεσίες και κατείχαν ή διαμοίρασαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ενημερώθηκε για την υπόθεση και εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας  βάσει του οποίου οι εμπλεκόμενοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου γνωστοποίησαν τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών τους.

Προχθές, Τρίτη, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στο σπίτι τού εν λόγω άνδρα σε περιοχή της Ηπείρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα sim.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού με τη συμμετοχή ανηλίκων, οπότε συνελήφθη.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Σημειώνεται, ότι τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά