Logo

Έξι συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Λευκάδα



 
 

Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας εξάρθρωσαν κύκλωμα συλλαμβάνοντας έναν 57χρονο και έναν 45χρονο που είχαν ηγετικό ρόλο, έναν 41χρονο και έναν 51χρονο με ουσιώδη βοηθητικό ρόλο, έναν 27χρονο Αλβανό σε περιοχή του Αγρινίου ως προμηθευτή ηρωίνης, καθώς και έναν 41χρονο σε περιοχή της Βόνιτσας ως προμηθευτή χασίς, ενώ αναζητούν ένα ακόμη μέλος του βασικού πυρήνα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, τα μέλη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, ακολουθώντας στην εσωτερική τους διάρθρωση την βασική ιεραρχική δομή της “πυραμίδας”, προμηθεύονταν, αποθήκευαν, τυποποιούσαν και πωλούσαν ποσότητες ηρωίνης και ινδικής κάνναβης σε χρήστες, κυρίως στη Λευκάδα.

Σε διαδοχικές έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των συλληφθέντων και σε άλλους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πυροβόλο όπλο-πιστόλι τύπου ρεπλίκα, αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς βάρους 85,8 γραμμαρίων και ηρωίνη σε βραχώδη μορφή βάρους εννέα γραμμαρίων, εννέα ναρκωτικά χάπια, κινητά τηλέφωνα και δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης, καθώς και 52 ταυτοποιημένων ουσιοεξαρτημένων ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αγορά, μεταφορά, αποθήκευση, παρασκευή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, παράβαση του Νόμου περί όπλων, προμήθεια ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση και άλλα αδικήματα.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά