Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων που δρούσε σε Ν. Φιλαδέλφεια και Αγ. Αναργύρους [φωτο]



 
 

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που συνέλαβε την περασμένη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στη Μεσσηνία, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Γαργαλιάνων, έξι ανήλικους, τρεις αλλοδαπούς και ισάριθμους Έλληνες, καθώς και 18χρονο Έλληνα, ως μέλη της σπείρας.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ανήλικοι είχαν συστήσει από τον περασμένο Μάιο συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, κυρίως από σχολικά συγκροτήματα, καθώς και ληστειών σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων.

Για τον εντοπισμό τους συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία ανέλαβε τη συλλογή στοιχείων για τη ταυτοποίηση και σύλληψή τους.

Όπως προέκυψε, στη διάρκεια των θερινών μηνών, νυχτερινές ώρες, οι δράστες παραβίαζαν τις εισόδους των σχολικών κτηρίων, έμπαιναν στις σχολικές αίθουσες και στα γραφεία δασκάλων και καθηγητών κι αφαιρούσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (ηχεία, οθόνες, προτζέκτορες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ).

Στις ληστείες, προσέγγιζαν τα θύματά τους και είτε με τη απειλή αντικειμένου, είτε με τη χρήση βίας, αφαιρούσαν τσάντες, κινητά τηλέφωνα, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

Από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηχείων και ηχοσυστημάτων, διαρρηκτικά εργαλεία, τρία μαχαίρια, κουκούλες και γάντια.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή ανηλίκων.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων των ανηλίκων, για παραμέληση εποπτείας τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2018 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά