Logo

Χειροπέδες σε κηπουρό για σωρεία ληστειών στο Πόρτο Ράφτη [φωτο]



 
 

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου στο Μαρκόπουλο, αλλοδαπός ο οποίος εργαζόταν ως κηπουρός για διαρρήξεις και κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στο Πόρτο Ράφτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης μαζί με άγνωστους συνεργούς του, από το 2012, εντόπιζαν οικίες στο Πόρτο Ράφτη από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια παραβίαζαν θύρες και παράθυρα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους ηλεκτρικές οικιακές συσκευές.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι δράστες προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό των οικιών, δεν δίσταζαν να αποκολλούν τις εξωτερικές περιφράξεις και τα προστατευτικά κάγκελα των οικιών.

Κατά την αστυνομία, ο συλληφθείς, εργαζόμενος ως κηπουρός στην περιοχή, είχε τη δυνατότητα να κατοπτεύει με άνεση τις υποψήφιες προς διάρρηξη κατοικίες, ενώ σε περιπτώσεις αστυνομικών ελέγχων μπορούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του.

Μετά το πέρας των διαρρήξεων, ο άνδρας διοχέτευε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων στην χώρα καταγωγής του, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος.

Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές συσκευές, πλήθος εργαλείων. αεροβόλο πιστόλι, μαχαίρια και φυσίγγια.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 56 περιπτώσεις διαρρήξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά