Logo

ΕΛ.ΑΣ: Σε εξέλιξη εξάρθρωση μεγάλου διεθνούς κυκλώματος κοκαΐνης



 
 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με αρχές άλλων χωρών για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα που διακινούσε παγκοσμίως μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τρία μέλη του κυκλώματος στη χώρα μας και άλλα έξι στο Εκουαδόρ. Επίσης, στο Εκουαδόρ έχουν κατασχεθεί πάνω από 300 κιλά κοκαΐνη.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης θα ακολουθήσει παρουσίαση της υπόθεσης από την Ελληνική Αστυνομία.

Δύο Έλληνες και ένας Αλβανός οι "εγκέφαλοι" του κυκλώματος

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα είναι δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, οι οποίοι κατά τις αρχές φέρονται να είναι οι "εγκέφαλοι" του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης. Ο ένας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ιδιοκτήτης καφετέριας και ο άλλος ασχολείται με την εμπορία αυτοκινήτων, ενώ το μικρό όνομα του Αλβανού είναι Ηλίας. 

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν  η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ και πρόσθεταν ότι προορισμός των ναρκωτικών - συνολικού κόστους για την αγορά και τη μεταφορά τους  άνω του 1,5 εκατ. ευρώ - ήταν η Αυστραλία. 

Σύμφωνα με το Star, Έλληνας αστυνομικός συμμετέχει στις έρευνες των αρχών που διεξάγονται στο Εκουαδόρ, όπου κατασχέθηκε η ποσότητα που υπερβαίνει τα 300 κιλά κοκαΐνης, το ιστιοφόρο και έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις έξι ατόμων.  

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά