Logo

Χειροπέδες σε πέντε για παράνομα τυχερά παιχνίδια - Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες



 
 

Άλλα δύο καταστήματα όπου παίζονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια έφερε στο φως η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (Έλληνες), μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης κι ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, καθώς και δύο παίκτες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα παίγνια και την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι εκεί είχαν εγκατασταθεί οκτώ ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σε δύο εκ των οποίων οι παίκτες συμμετείχαν οι παίκτες σε τυχερό παιχνίδι, ενώ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ελέγχονταν από κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (server).

Επίσης, διαπιστώθηκε να έχουν εγκατασταθεί έξι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, εξωτερικά και εσωτερικά του καταστήματος, τα δεδομένα των οποίων αποθηκεύονταν σε ψηφιακό καταγραφικό.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν εννέα πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι έξι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και το ψηφιακό καταγραφικό, καθώς και 190 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια. Συγκατηγορούμενός της για τις ίδιες παραβάσεις είναι και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι ελέγχονταν από ταμπλέτα (server) κι απεικόνιζαν τυχερό παιχνίδι.

Κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η ταμπλέτα κι ασύρματο τηλεχειριστήριο, το οποίο απενεργοποιούσε τους υπολογιστές.

Οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών, η ταμπλέτα, η κεντρική μονάδα διαχείρισης και ελέγχου (server) και το ψηφιακό καταγραφικό θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση.

Οθόνες, ποντίκια, πληκτρολόγια, το ασύρματο τηλεχειριστήριο και οι έξι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης θα αποσταλούν για φύλαξη στις αποθήκες της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ), ενώ το χρηματικό ποσό θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά