Logo

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στην Άρτα - Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία



 
 

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Άρτας οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας, το οποίο αποτελούνταν από οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα επτά, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό στέλεχος.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου σε διάφορες περιοχές της Άρτας, από άνδρες της Ασφάλειας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 25χρονος που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της σπείρας καθώς και 6 άτομα ηλικίας 57, 26, 29, 19, 26 και 24 ετών μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητείται ακόμη ένα μέλος. Επίσης κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, τα χρηματικό ποσό των 4.705 ευρώ, πέντε αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα, ένα σκάφος, ζυγαριές ακριβείας και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Σε βάρος των μελών της οργάνωσης, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ραδιοπομπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 21 ετών, οι οποίοι χωρίς να αποτελούν μέλη του κυκλώματος, εξακριβώθηκε ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε χρήστες-αγοραστές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης κατά το τελευταίο επτάμηνο, καθώς και οι ρόλοι τους στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε, ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης, ο 25χρονος, είχε τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την προμήθεια πώληση των ναρκωτικών κατά περίπτωση ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Τα μέλη, κατά τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητάς τους, εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε περισσότερες από 1.500 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, με το συνολικό παράνομο όφελος να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της δραστηριότητας της οργάνωσης και η ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με άλλες εγκληματικές ομάδες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά