Logo

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 51χρονης στην Μάνδρα τον Μάϊο - Την παρακολουθούσαν με GPS [φωτο]



 
 

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την στυγερή δολοφονία της Φρειδερίκης Καρζή, στη Μάνδρα, τον περασμένο Μάϊο. Δράστες φέρονται να είναι ένας Αλβανός που αναζητείται και ο 43χρονος που πριν από μία εβδομάδα εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια με στόχο τη ληστεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την ΕΛΑΣ., οι φερόμενοι ως δράστες είχαν τοποθετήσει GPS στο Ι.Χ. του θύματος, το οποίο και παρακολουθούσαν μέσω ειδικής εφαρμογής. Παρακολουθούσαν τη γυναίκα για καιρό και την επίμαχη ημέρα είχαν διαπιστώσει ότι είχε πάει στο καζίνο με μια φίλη της. Για αυτόν τον λόγο υπέθεσαν ότι θα είχε επάνω της χρήματα.

Την ακολούθησαν και εν τέλει την πυροβόλησαν δύο φορές στο πρόσωπο, αρπάζοντας παράλληλα την τσάντα της. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι η τσάντα περιείχε μόνο ένα ρολόι.

Ο 43χρονος ληστής των Βριλησσίων ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στη δολοφονία, αλλά βρισκόταν λίγα τετράγωνα πιο κάτω την ώρα του φονικού, αναμένοντας τον Αλβανό.”Όταν ήρθε, τον ρώτησα τι συνέβη και μου είπε τίποτα. Την επόμενη ημέρα πληροφορήθηκα ότι η γυναίκα ήταν νεκρή” φέρεται να ισχυρίσθηκε.

Όσον αφορά στον Αλβανό, ο ίδιος αναζητείται, ενώ είναι δραπέτης φυλακών από το 2008, καθώς είχε φυλακιστεί για υπόθεση δολοφονίας και ναρκωτικών στα Τρίκαλα.

Η ληστεία στο σούπερ μάρκετ

Σχετικά με την ένοπλη ληστεία στα Βριλήσσια, σε αυτή συμμετείχαν συνολικά έξι άτομα, ο 43χρονος και ο Αλβανός, καθώς και άλλοι τέσσερις. Δύο εκ των τεσσάρων υπολοίπων έχουν συλληφθεί.

Η σπείρα των έξι διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί σε 16 ληστείες καθώς και σε δύο απόπειρες ληστειών σε Αττική και Φθιώτιδα. Δύο εξ αυτών εμπλέκονται και σε πέντε υποθέσεις απαγωγών σε διάστημα έξι μηνών το 2012.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ. Θεόδωρου Χρονόπουλου:

Οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αφορούν στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών, super markets κι άλλα καταστήματα, στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 51χρονης ημεδαπής στη Μάνδρα Αττικής την 24-05-2018.

Στην πρώτη υπόθεση διακριβώθηκε η δράση ομάδας ατόμων αποτελούμενη από τουλάχιστον έξι (6) μέλη, οι οποίοι τουλάχιστον από τα μέσα του μήνα Ιουλίου του τρέχοντος έτους ενώθηκαν και συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και πιο συγκεκριμένα, ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών, super markets κι άλλα καταστήματα τόσο στην Αττική όσο και στις επαρχιακές πόλεις των Νομών Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας 39, 40, 43 και 35 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται τουλάχιστον άλλα δύο μέλη που ανήκουν στην ίδια εγκληματική ομάδα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίες, απόπειρα ληστείας και ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ ο ένας εκ των συλληφθέντων για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 26-11-2018 συνελήφθησαν οι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες, ηλικίας 40 και 43 ετών, ύστερα από ληστεία και ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ. Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω την 26-11-2018 και περί ώρα 20.30, επιβαίνοντες σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, προσέγγισαν κατάστημα super market στα Βριλήσσια, στάθμευσαν το όχημα πλησίον της εισόδου, και φορώντας κράνη, εισήλθαν σε αυτό και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών πελάτες και υπαλλήλους, αφαίρεσαν από τα πέντε ταμεία το χρηματικό ποσό των 3.409 ευρώ.

Κατά την έξοδό τους από το κατάστημα, 40χρονος πυροβόλησε προς τους προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, χωρίς ωστόσο να τους τραυματίσει. Οι αστυνομικοί, αμυνόμενοι και αφού έλεγξαν περιμετρικά τον χώρο, ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 40χρονου, πριν αυτός κάνει χρήση της χειροβομβίδας αμυντικού τύπου που έφερε στο τσαντάκι του. Στη συνέχεια, εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 43χρονος συνεργός του, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• το χρηματικό ποσό των 5.849 ευρώ, μέρος των οποίων προέρχεται από τη ληστεία από το παραπάνω κατάστημα

• 2 χειροβομβίδες

• 2 πιστόλια

• 7 κάλυκες

• πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM

• πλήθος κοσμημάτων

• ηλεκτρονικές συσκευές (laptop και tablet)

• κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα και

• μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, πρώτες πρωινές ώρες της 27-11-2018 στον Νέο Κόσμο, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν άνδρας ηλικίας 39 ετών και γυναίκα 35 ετών. Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι χρώματος καφέ με αποξεσμένο τον σειριακό αριθμό, το οποίο είχε φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με δεκατέσσερα (14) φυσίγγια.

Εντός του οχήματος των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 3 χειροβομβίδες

• περίστροφο και γεμιστήρες

• φυσίγγια

• ναρκωτικές ουσίες και

• πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων και συσκευών.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, οι δράστες ενεργούσαν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και ανάλογα με τον στόχο που επέλεγαν, δρούσαν είτε κατά μόνας είτε σε δυάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο ένας δράστης εισερχόταν έχοντας ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του, ενώ ο άλλος ή οι άλλοι δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, καπέλα ή κράνη. Με την απειλή πιστολιών, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους, και αφαιρούσαν τα χρήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επεδείκνυαν και χειροβομβίδα.

Κάποια από τα μέλη αναλάμβαναν τον ρόλο του φυσικού αυτουργού κατά τη διάπραξη των ληστειών, ενώ άλλα παρέμεναν πλησίον των καταστημάτων, έχοντας τον ρόλο του παρατηρητή-τσιλιαδόρου, ώστε να εξασφαλίσουν τη διαφυγή των συνεργών τους ή την ενημέρωση για τυχόν άφιξη αστυνομικών δυνάμεων. Επίσης, μέλη της ομάδας μετέβαιναν λίγο πριν τις ληστείες για κατόπτευση των χώρων του «στόχου»-καταστήματος.

Για τη διάπραξη των ληστειών, αλλά και για τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν ανάλογα πάντα με τη σύνθεσή τους, Ι.Χ.Ε. αυτoκίνητα ή μοτοσικλέτες, είτε νοικιασμένα από εταιρείες είτε κλεμμένα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν 16 ληστείες (14 τετελεσμένες και 2 απόπειρες) και συγκεκριμένα τρεις σε υποκαταστήματα τραπεζών, εννέα σε super market, δύο σε επιχειρήσεις, μία απόπειρα ληστείας σε επιχείρηση και μία απόπειρα ληστείας σε ιδιώτη. Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διαπίστωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Για τη δεύτερη υπόθεση, από την Υποδ/νση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας – Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 51χρονης ημεδαπής, στη Μάνδρα Αττικής, πρωινές ώρες της 24-05-2018, έξω από την οικία της.

Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 43χρονος ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάπραξη ληστείας σε σουπερ μάρκετ στην περιοχή των Βριλησσίων, και αφορά στην προηγούμενη υπόθεση. Επιπλέον, αναζητείται συνεργός του, αλλοδαπός υπήκοος, που τυγχάνει δραπέτης καταστήματος κράτησης.

Από την προανάκριση και με βάση την ανάλυση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα του τόπου του εγκλήματος, αλλά και από μαρτυρίες, σχετικά με τον τρόπο που ενήργησαν οι δράστες, προέκυψαν στοιχεία που παραπέμπουν σε «ενέδρα».

Επιπλέον, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την εξακρίβωση των κινήσεων των δραστών, πριν αλλά και μετά το έγκλημα, διαπιστώθηκε ότι προκειμένου να γνωρίζουν κάθε στιγμή το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν το θύμα, είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε, συσκευή εντοπισμού θέσης (GPS TRACKER). Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκε η συσκευή επιμελώς κρυμμένη και κατασχέθηκε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-12-2018 από directNEWS.gr

 


Τελευταία Αστυνομικά