Logo

Ρόδος: Και για βιασμό κατηγορούνται οι συλληφθέντες για την δολοφονία της φοιτήτριας - Ο ένας ομολόγησε, ο άλλος αρνείται τις κατηγορίες



 
 

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Δημήτριος Φερεντίνος στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία της φοιτήτριας, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν αύριο στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό και η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου, η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια. Από τους δύο νεαρούς ο ένας έχει ομολογήσει, ενώ ο δεύτερος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί.

Οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για την δολοφονία είναι ένας 19χρονος Αλβανός, ο οποίος ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία και ένα 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος αρνείται μέχρι τώρα τα όσα του καταλογίζονται και αρνήθηκε να απολογηθεί χωρίς την παρουσία του δικηγόρου του.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη από το Διδυμότειχο, η οποία βρέθηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στην περιοχή Φώκια στους Πεύκους της Λίνδου, σημειώθηκαν καθώς στα χέρια της αστυνομίας έφτασε οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σπίτι της άτυχης φοιτήτριας.

Το έγκλημα σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, έγινε στο εξοχικό σπίτι του ενός από τους δράστες στην περιοχή της Λίνδου. Όταν θεώρησαν ότι η κοπέλα είναι νεκρή την μετέφεραν με αγροτικό όχημα στην απομονωμένη παραθαλάσσια περιοχή του κόλπου Φώκια όπου και την πέταξαν από ύψος τουλάχιστον 10 μέτρων σε μέρος της παραλίας όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από την ξηρά.

Στο ίδιο σημείο πέταξαν επίσης τα πράγματα της 21χρονης, όπως τα ρούχα της, και όλα τα προσωπικά της είδη, μερικά από τα οποία βρέθηκαν από τους δύτες που σάρωσαν την περιοχή για στοιχεία του εγκλήματος.

Οι αστυνομικές αρχές και το Λιμενικό Ρόδου κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσουν τη δολοφονία της φοιτήτριας που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, έχοντας στα χέρια τους οπτικό υλικό από τουλάχιστον δύο σημεία που πέρασε η νεαρή.

Το βίντεο έφτασε στα χέρια των αρχών το βράδυ της Κυριακής και σε αυτό φαίνεται καθαρά η φοιτήτρια και ένα ακόμη άτομο, που πιθανολογείται ότι είναι ο δράστης, να βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με τη Ροδιακή.

Μάλιστα, οι αρχές είχαν στα χέρια τους λίστα με τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις του κινητού της φοιτήτριας τον τελευταίο μήνα, κάτι που διευκόλυνε περαιτέρω το έργο τους.

Ίχνη DNA της φοιτήτριας εντοπίστηκαν τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του ενός εκ των υπόπτων. Η τελευταία φορά που βγήκε από το σπίτι της ήταν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ενώ προηγουμένως μιλούσε με μια φίλη της όταν της χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός της ένα άγνωστο άτομο.

Τότε έκλεισε το τηλέφωνο με την φίλη της άνοιξε την πόρτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται, σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να επιβιβάζεται σε ένα λευκό βαν όπου εκτός από τον οδηγό δεν γνωρίζει κανείς εάν μέσα υπήρχαν και άλλα άτομα.

Η δήλωση του πατέρα

Ο πατέρας της φοιτήτριας μιλώντας το πρωί της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι τα ξημερώματα ενημερώθηκε ότι οι αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στους δράστες. Όπως είπε: “Στις 2:00 τα ξημερώματα ο υπεύθυνος των ερευνών τηλεφώνησε και είπε ότι το ζήτημα έχει κλείσει, ομολόγησαν”.

Ευχαρίστησε τους λιμενικούς γιατί εξιχνίασαν το έγκλημα “πριν την κηδεία του παιδιού μου” καθώς το μεσημέρι ο ίδιος και η σύζυγός του θα αναχωρήσουν από τη Ρόδο με τη σορό της κόρης τους.

“Θα γίνει λίγο ελαφρύτερο το χώμα που θα τη σκεπάσει” ανέφερε ο πατέρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά