Logo

Χειροπέδες σε σπείρα που λήστευε σπίτια στη βόρεια Ελλάδα [φωτο]



 
 

Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται σε 32 διαρρήξεις κατοικιών κατά το τελευταίο πεντάμηνο σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα με λεία άνω των 200.000 ευρώ έβαλε μετά από πολύμηνη έρευνα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε αστυνομική επιχείρηση χθες σε Θεσσαλονίκη και Πιερία, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά οκτώ μέλη της, ηλικίας από 26 έως 49 ετών.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου 2018 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, οι έξι από τους συλληφθέντες, μαζί με 34χρονο ο οποίος είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος σε φυλακές, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από διαμερίσματα. Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, οι δράστες παραβίαζαν τις πόρτες κυρίως με αντικλείδια που προμηθεύονταν από 36χρονο μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, κι αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα κλοπιμαία τα διέθεταν στα άλλα δύο μέλη που συνελήφθησαν, με σκοπό την περαιτέρω πώλησή τους.

Η αστυνομία συνέλαβε και μια 22χρονη, η οποία, μαζί με άλλη μία γυναίκα τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, παρείχαν πληροφορίες στο κύκλωμα για διαμερίσματα που έμπαιναν στο «στόχαστρο» των διαρρηκτών.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, πιστόλι, πιστόλι κρότου αερίου, αεροβόλο πιστόλι και απομίμηση όπλου, εξειδικευμένα διαρρηκτικά εργαλεία, χρηματικά ποσά, φορητός πομποδέκτης ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, ανιχνευτής μετάλλων και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά