Logo

Οι ανακοινώσεις του Λιμενικού για τη δολοφονία της φοιτήτριας [βίντεο]



 
 

Το Λιμενικό Σώμα έκανε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας του πανεπιστημίου της Ρόδου.

Ο Υποναύαρχος του Λιμενικού Σώματος και Διευθυντής Ασφάλειας και αστυνόμευσης, Ιωάννης Αργυριου, ο πλοίαρχος και Διευθυντής Ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννης Τζαμουράνης και ο πλοίαρχος και Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός διευκρίνισαν πως το πτώμα της φοιτήτριας δεν βρέθηκε δεμένο στα πόδια όπως ανάφερε την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας αλλά δέθηκε στη συνέχεια από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες προκειμένου να ανασυρθεί η σορός.

Ακόμη έγινε σαφές πως στην απολογία του 19χρονου φαίνεται πως το θύμα εξαναγκάστηκε σε πράξεις χωρίς τη θέληση του, ανέφερε ο πλοίαρχος και Διευθυντής Ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννης Τζαμουράνης.

Οι δράστες “έριξαν την κοπέλα στη θάλασσα, γύρισαν σπίτι καθάρισαν, πήγαν ξανά στο σημείο πέταξαν κάποια αντικείμενα και επέστρεψαν πάλι πίσω”, όπως αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις έχουν βρεθεί ρούχα και αλλά αντικείμενα τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ. Μάλιστα βρέθηκαν και κηλίδες αίματος στους χώρους της οικείας και πρόκειται να εξεταστούν. Σύμφωνα με το λιμενικό έχουν κατασχεθεί δυο υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ το τηλέφωνο της άτυχης Ελένης, δεν έχει βρεθεί.

Απολογούνται οι δύο νεαροί

Στην ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθούν, πρόκειται να προσαχθούν σήμερα το μεσημέρι οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Σε βάρος των δύο νεαρών, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό για το έγκλημα που έχει προκαλέσει σοκ σε πανελλήνιο επίπεδο και μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 19χρονος Αλβανός στην ομολογία του στους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Ρόδου παραδέχθηκε την εμπλοκή του στη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας ρίχνοντας τις ευθύνες στον 21χρονο Ροδίτη συγκατηγορούμενό του, οποίος έως τώρα αρνείται τη δική του συμμετοχή.

Για τον λόγο αυτό, οι συνήγοροι της οικογένειας της φοιτήτριας έχουν καταθέσει αίτημα στις δικαστικές Αρχές Ρόδου, ώστε να γίνει σήμερα αναπαράσταση του εγκλήματος και εξέταση κατά αντιπαράσταση των δύο κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να παρέσυραν την άτυχη φοιτήτρια σε εξοχική κατοικία που ανήκει στην οικογένεια του 21χρονου Έλληνα και επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις τη χτύπησαν βάναυσα και ημιθανή τη μετέφεραν σε ερημική βραχώδη παραλία και την πέταξαν στην θάλασσα όπου και βρέθηκε.

Ο 19χρονος Αλβανός υπέδειξε στους Λιμενικούς το σημείο όπου πετάχτηκαν τα ρούχα της άτυχης φοιτήτριας, ενώ βρέθηκε και το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο οι δράστες χτύπησαν στο πρόσωπο την κοπέλα και την τραυμάτισαν σοβαρά.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά