Logo

Κατασχέθηκαν 23.629 πακέτα τσιγάρα - Έξι συλλήψεις [φωτο]



 
 

Την τελευταία εβδομάδα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έξι αλλοδαποί για κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα:

*Συνελήφθη στις 4-12-2018 στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς την Ομάδα Παρεμπορίου του Επιχειρησιακού σχεδίου Αστυνόμευσης του Ευρύτερου Κέντρου Αθηνών, 41χρονος αλλοδαπός ο οποίος εντοπίστηκε να εξέρχεται από πολυκατοικία, μεταφέροντας εντός σακούλας 54 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Από την περαιτέρω έρευνα σε υπόγεια αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 9.869 πακέτα τσιγάρα και 704 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού ενώ κατασχέθηκε και χύμα καπνός βάρους 366 γραμμαρίων.

*Συνελήφθησαν στις 5-12-2018, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και του Τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας, δύο  αλλοδαποί οι οποίοι απέκρυπταν σε αποθήκη πολυκατοικίας στην περιοχή της Ομόνοιας, 9.760 πακέτα τσιγάρων και 858 συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

*Συνελήφθη στις 7-12-2018 στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), 22χρονος αλλοδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 270 πακέτα τσιγάρα και 40 συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

*Συνελήφθη στις 8-12-2018 στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας, 22χρονος αλλοδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.470 πακέτα τσιγάρα και 27 συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

*Συνελήφθη στις 10-12-2018 στην Παιανία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παιανίας, 49χρονος αλλοδαπός για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με άτομο το οποίο διακινεί λαθραία τσιγάρα κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί, προσποιούμενοι τους πελάτες, κανόνισαν συνάντηση με τον 49χρονο και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Στην κατοχή του, καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.206 πακέτα τσιγάρα και 21 συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Σημειώνεται, ότι οι  συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά