Logo

"Βάρυνε" το κατηγορητήριο για 39χρονο ληστή - Είχε πυροβολήσει και κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ



 
 

"Βαρύτερο" γίνεται το κατηγορητήριο για 39χρονο έγκλειστο των φυλακών  καθώς η αστυνομική έρευνα έφερε στο φως στοιχεία για την εμπλοκή του σε σειρά ληστειών. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογρα΄φων και Δημόσιων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμου Β΄ Τάνου Πέτρου τα νέα στοιχεία ήρθαν ως αποτέλεσμα αναλυτικής έρευνας που ακολούθησε μετά την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Πιερία που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος, που είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για την παραπάνω υπόθεση, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του και στάλθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης προς εκτέλεση στο Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων – Μενεμένης και συνελήφθη κατά την εκδίκαση υπόθεσης σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, εμπλέκεται επίσης στις εξής ένοπλες ληστείες:

  • τον Δεκέμβριο του 2016, μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής, που διέπραξε με συνεργό του, ο οποίος συνελήφθη, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, πυροβόλησε κατά αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όπου βολίδα του πυροβόλου όπλου σφηνώθηκε σε κράνος μηχανής αστυνομικού, χωρίς ωστόσο να τον τραυματίσει και

  • τον Μάιο του 2016 μαζί με συνεργό του και την απειλή όπλου και άσκηση σωματικής βίας, διέπραξε ληστεία σε βάρος 56χρονης ημεδαπής έξω από τράπεζα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας από την κατοχή της το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους ο 39χρονος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Επιπλέον προέκυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ο 39χρονος μαζί με 36χρονο ημεδαπό συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, διέπραξαν με την απειλή όπλων ληστεία σε βάρος 46χρονης αλλοδαπής, έξω από το κατάστημα της, αφαιρώντας μία τσάντα με το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος 22χρονης ημεδαπής, πρώην υπαλλήλου του καταστήματος, η οποία βοήθησε στη διάπραξη της ληστείας, δίνοντας σχετικές πληροφορίες.

Ακόμη διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος το Μάρτιο του 2017 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, διέρρηξε ιδιωτικό αυτοκίνητο αστυνομικού, από το οποίο αφαίρεσε μεταξύ άλλων την υπηρεσιακή του ταυτότητα και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά