Logo

Επιχείρηση "σκούπα" με 50 συλλήψεις στην Πελοπόννησο



 
 

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκειά της, έγιναν έλεγχοι σε 761 άτομα (556 Έλληνες και 205 αλλοδαπούς), καθώς και σε 613 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 128 άτομα (73 Έλληνες και 55 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν 50 (23 Έλληνες και 27 αλλοδαποί).

Κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα, όπως παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, παράνομη διαμονή στη χώρα, για ναρκωτικά, για καταδικαστικά έγγραφα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 268 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων.

Κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, στην Αργολίδα, δύο ναρκωτικά χάπια, πέντε πακέτα λαθραίων τσιγάρων και μοτοσικλέτα στην Κορινθία, καθώς και μικροποσότητα χασίς και 510 γραμμάρια λαθραίου καπνού στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι στοχευμένες αυτές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-12-2018 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά