Logo

Φθιώτιδα: Χειροπέδες στους «μανάβηδες» που έκλεβαν ηλικιωμένους



 
 

Δύο Ρομά από την Αλίαρτο, ηλικίας 48 ετών και 22 ετών, παρίσταναν τους πλανόδιους πωλητές φρούτων και λαχανικών και «ρήμαζαν» στο κλέψιμο ηλικιωμένους σε διάφορα χωριά της Φθιώτιδας. 

Οι «μανάβηδες», τελικά συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Καμένων Βούρλων και αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. 

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια Λαμίας οι συλληφθέντες τους δύο τελευταίους μήνες είχαν «χτυπήσει» σε Μεξιάτες, Μοσχοκαρυά, Μενδενίτσα και Σκάρφεια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εφάρμοζαν τη μέθοδο της απασχόλησης. Με το πρόσχημα της πώλησης φρούτων και λαχανικών κατάφερναν να μπαίνουν στα σπίτια των ηλικιωμένων και να τους κλέβουν τα χρήματα που είχαν είτε στο πορτοφόλι, είτε στα ρούχα τους, είτε σε άλλο σημείο.

Συνολικά από τα θύματά τους οι συλληφθέντες έκλεψαν το ποσό των 3.740 ευρώ.

Η σύλληψη

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr,  την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αστυνομικοί του Α.Τ. Καμένων Βούρλων που περιπολούσαν στην περιοχή της Σκάρφειας εντόπισαν το αυτοκίνητο των δυο Ρομά να κινείται ύποπτα και το ακολούθησαν.

Οι  δυο Ρομά με το γνωστό κόλπο της μαναβικής πήγαν στο σπίτι μιας γιαγιάς από την οποία άρπαξαν 40 ευρώ με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και στη συνέχεια ακολούθησε η έρευνα από την Ασφάλεια Λαμίας, όπου προέκυψαν και άλλες κλοπές, αφού τα θύματα αναγνώρισαν τους δράστες.

Μάλιστα στην περίπτωση της Μενδενίτσας το αυτοκίνητο των δραστών είχε καταγράφει και από κάμερα κοντά στο σπίτι που είχαν «χτυπήσει» οι δυο Ρομά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για κλοπές, δυστυχώς όμως κυκλοφορούσαν ελεύθεροι με τα γνωστά αποτελέσματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά