Logo

Superfood εμποτισμένο με... κοκαΐνη εισήγαγε με ταχυδρομικά δέματα μεγάλο κύκλωμα που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ [φωτο]



 
 

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα, που εισήγαγε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην Ελλάδα, από χώρες της Νότιας Αμερικής. 

Συγκεκριμένα, το κύκλωμα εισήγαγε με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιρειών αερομεταφορών, 36 κιλά του αποξηραμένου φρούτου ACAI, που θεωρείται superfood και το οποίο ήταν εμποτισμένο με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Κώστα Παναγιωτόπουλο, υπολογίζεται ότι τα κέρδη των δραστών, έπειτα από τον χημικό διαχωρισμό που θα γινόταν, θα ήταν περισσότερα των 500.000 ευρώ.

Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα 

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα. Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας Αλβανός, που κρατείται σε φυλακές της Γερμανίας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες αποξηραμένου φρούτου ACAI, εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 36 κιλών, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια.

Η προανάκριση για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Αναλυτικότερα, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης από την Ελληνική Αστυνομία αναφέρθηκαν τα εξής: 

Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος, Γιώργος Κανέλλος

«H υπόθεση, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην μεταφορά, από χώρες της Νότιας Αμερικής και εισαγωγή στη Χώρα μας, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιρειών αερομεταφορών.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, οργανώθηκε στις 8-1-2019 εκτεταμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι (6) άτομα.

Έως τώρα έχουν κατασχεθεί ποσότητες ACAI (αποξηραμένο φρούτο-superfood) εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -36- κιλών περίπου.

Λεπτομέρειες για τις δύο υποθέσεις και τον τρόπο δράσης των κυκλωμάτων θα δοθούν από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στον διαρκή αγώνα της κατά των διεθνικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, έχει αναπτύξει συνεργασία με ομόλογες Υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της».

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αστυνομικ΄λος υποδιευθυντής, Θεόδωρος Χρονόπουλος 

«Η υπόθεση, αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποι o ύνταν στη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Ν. Αμερικής στην Ελληνική επικράτεια, με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιρειών αερομεταφορών.

Μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, έως τώρα, ποσότητες αποξηραμένου φρούτου ACAI (superfood), οι οποίες ήταν εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους (36) κιλών. Επίσης κατασχέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί (6) ημεδαποί, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις.

Από την έως τώρα προανάκριση και διεθνή συνεργασία, έχουν προκύψει οι διαδρομές αποστολής των ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω αερομεταφορών, που περιείχαν τις αναφερόμενες ποσότητες κοκαΐνης από την Βραζιλία.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-1-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά