Logo

ΕΛ.ΑΣ: ΕΔΕ για τους τραυματισμούς και τις "επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών" στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο [βίντεο+φωτο]



 
 

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διενεργηθεί για τους τραυματισμούς διαδηλωτών στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται τα εξής: "Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας, διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επισημαίνεται για άλλη μία φορά ότι, επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε".

Δύο τραυματίες στα επεισόδια 

Κατά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας υπήρχε μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών, ωστόσο, η κινητοποίηση σημαδεύτηκε από πολύ σοβαρά επεισόδια.

Συγκεκριμένα, οι  εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια λίγο μετά τις 13:00 και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν όταν μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ανεβεί τα σκαλιά του Κοινοβουλίου και βρέθηκε αντιμέτωπη με αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο και τους  απώθησαν με τη βία, ενώ έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών.

Γύρω στις 14:50 οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο και κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Νέα ένταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό, με την αστυνομία να απαντά με τη χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μία γυναίκα εκπαιδευτικός στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος υπέστη εγκαύματα στο χέρι. Και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο  νοσοκομείο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-1-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά