Logo

Κηφισιά: Αστυνομικός πυροβόλησε κατά κακοποιών - Ένας νεκρός [βίντεο]



 
 

Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης πυρ κατά τριών κακοποιών στην Κάτω Κηφισιά, όταν αντιλήφθηκε πως είχαν αρπάξει μια ηλικιωμένη γυναίκα και την είχαν βάλει με τη βία στο αυτοκίνητό τους.

Το περιστατικό έγινε στην οδό Τριπόλεως και οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Ρομά.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός

Όπως υποστήριξε ο αστυνομικός, ο οποίος είναι ειδικός φρουρός και υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, εκείνη την ώρα γύριζε στο σπίτι του όταν είδε στην οδό Τριπόλεως στην Κάτω Κηφισιά, δύο άγνωστους να προσπαθούν να βάλουν σε ΙΧ αυτοκίνητο μία 82χρονη, την οποία γνωρίζει, καθώς μένουν στην ίδια γειτονιά.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βγάλει το σκύλο της βόλτα όταν την προσέγγισαν οι δύο άνδρες. Ο αστυνομικός, όπως είπε, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να τους σταματήσει, αλλά οι δύο άνδρες με την γυναίκα στο αυτοκίνητο και ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν.

Ο αστυνομικός τους καταδίωξε με το αυτοκίνητό του, προσπαθώντας με κορναρίσματα και ελιγμούς να τους σταματήσει, κάτι που κατάφερε τελικά στην διασταύρωση Κηφισού και Δρόσου στην Κάτω Κηφισιά. 

Τότε ο αστυνομικός, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, βγήκε από το αυτοκίνητό του και ταυτόχρονα βγήκε από το άλλο αυτοκίνητο ο ένας από τους δύο και ήρθαν στα χέρια.

Ο Ρομά, κατά την εκδοχή του αστυνομικού, επιχείρησε  να τραβήξει από την ζώνη του περίστροφο και τότε αυτός έβγαλε το δικό του πιστόλι και πυροβόλησε.

Την ίδια στιγμή η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο Ρομά μπήκε ξανά στο όχημα, και μαζί με τον συνεργό του απομακρύνθηκαν με ταχύτητα.

Ο αστυνομικός ο οποίος είχε ήδη τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση, πήρε την γυναίκα και την μετέφερε στο σπίτι της, ενώ στην περιοχή έφτασαν περιπολικά που άρχισαν τις αναζητήσεις, χωρίς όμως να εντοπίσουν το αυτοκίνητο.

Περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό των πυροβολισμών ένας Ρομά 36 ετών μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος από σφαίρα στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. 

 Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για έναν από τους κακοποιούς με τον οποίο συνεπλάκη ο αστυνομικός.

Επίσης, κλιμάκιο αστυνομικών έχει μεταβεί στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί και συλλέγει στοιχεία.

Σεσημασμένος ο 36χρονος που σκοτώθηκε - Προσπάθησε με το συνεργό του να παραπλανήσει την ηλικιωμένη

Όπως έγινε γνωστό, την υπόθεση έχει αναλάβει το  Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που θα διερευνήσει τις  ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα γεγονότα το απόγευμα της Τετάρτης στην Κάτω Κηφισιά. 

Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο 36χρονος που έχασε τη ζωή του, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε. Από την Αστυνομία αναζητείται ένα ακόμα άτομο, επίσης Ρομά, για το οποίο υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία σε συνδυασμό με τα πρώτα λεγόμενα της 82χρονης, φαίνεται ότι οι δύο άνδρες προσπάθησαν να την παραπλανήσουν με το γνωστό τέχνασμα ότι ήθελαν να την πάνε κοντά σε συγγενικό της πρόσωπο. Μ

Ωστόσο οι  λεπτομέρειες της υπόθεσης  θα διευκρινιστούν από την προανάκριση της Ασφάλειας Αττικής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά