Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών - Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί



 
 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής συνέλαβαν έξι αλλοδαπούς ηλικίας από 29 έως 36 ετών, που μετείχαν σε σπείρα διέπραττε διακεκριμένες κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Τα μέλη της σπείρας απογευματινές και βραδινές κυρίως ώρες, προσέγγιζαν τις οικίες-στόχους τους, μετακινούμενοι σχεδόν αποκλειστικά με ενοικιαζόμενα οχήματα και αφού εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν μπαλκονόπορτες, παράθυρα και δευτερεύουσες θύρες, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους. Ακολούθως εισέρχονταν σε αυτές, ερευνούσαν όλους τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή.

Αμέσως μετά τις κλοπές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων, προκειμένου αφενός να αποκομίζουν άμεσα οικονομικό όφελος και αφετέρου να μην έχουν στην κατοχή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα πειστήρια των παράνομων ενεργειών τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διαρρηκτικά εργαλεία.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι επτά περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

*φωτο αρχείου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά