Logo

Στον εισαγγελέα πέντε συλληφθέντες για επεισόδια μετά τον αγώνα Πανιωνίου – ΑΕΚ



 
 

Με πέτρες και φωτοβολίδες επιτέθηκαν οπαδοί του Πανιωνίου εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη. 

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ευτυχώς, ελαφρά, ενώ προκλήθηκαν και φθορές σε δύο υπηρεσιακές μηχανές. 

Αμέσως μετά την επίθεση της ομάδας χούλιγκαν, που προέρχονταν σύμφωνα με την αστυνομία από την πλευρά των γηπεδούχων, οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ ζήτησαν ενισχύσεις και οι περιπολίες που έφθασαν λίγο αργότερα προχώρησαν σε 11 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα επεισόδια η Ελληνική Αστυνομία αναφέρονται τα εξής: 

Βραδινές ώρες της 26-1-2019, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα για το Πρωτάθλημα της Super League , που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Σμύρνης, ομάδα ατόμων επιτέθηκε εξωτερικά του Γηπέδου, σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, με ρίψη φωτοβολίδας χειρός και πετρών, ενώ με τα χέρια και τα πόδια τους κατάφεραν χτυπήματα σε αυτούς.

Από την ανωτέρω επίθεση τραυματίσθηκαν τρεις (3) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης προκλήθηκαν φθορές σε δύο (2) υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες.

Από την περιοχή πέριξ της επίθεσης προσήχθησαν μετά από αναζητήσεις ένδεκα (11) άτομα, πέντε (5) εκ των οποίων αναγνωρίσθηκαν ως δράστες της επίθεσης σε βάρος των αστυνομικών.

Πρόκειται για δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 19 και 30 ετών και τρείς (3) αλλοδαπούς ηλικίας 20, 34 και 35 ετών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-1-2019 από directNEWS.gr
 


Τελευταία Αστυνομικά