Logo

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε ληστείες και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων



 
 

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στη Γλυφάδα, τρείς ημεδαποί ηλικίας 24, 25 και 31 ετών, μέλη της σπείρας, ενώ, αναζητείται 30χρονη ημεδαπή συνεργός τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες, μετέβαιναν με το όχημα τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αφού εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ, τους έπειθαν και εισέρχονταν στις οικίες τους. Εκεί κάποια μέλη τους απασχολούσαν, ενώ έτερα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν γινόταν αντιληπτή η πρόθεσή τους, εγκλώβιζαν τα ηλικιωμένα άτομα σε άλλα δωμάτια της οικίας, ή στο χώρο της κουζίνας, φράσσοντας την είσοδο αυτής με ηλεκτρικές συσκευές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα απάτης, στις περιοχές της Γλυφάδας, Βούλας, Αργυρούπολης και Παγκρατίου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-1-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά