Logo

Συνελήφθησαν 23 γυναίκες που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές σε νοσοκομεία της Αττικής



 
 

Στοχευμένους ελέγχους σε Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής και των Βορείων Προαστίων πραγματοποίησαν τις νυκτερινές ώρες της 1-3-2019 αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Χαϊδαρίου και Ελευσίνας καθώς και του Τμήματος Αλλοδαπών Βορειοανατολικής Αττικής για τον εντοπισμό γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες. 

Ειδικότερα, αστυνομικοί των Α.Τ. Χαϊδαρίου και Ελευσίνας διενήργησαν ελέγχους σε δύο Νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπίστωσαν ότι 20 γυναίκες (18 αλλοδαπές και 2 Ελληνίδες) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής. Επιπρόσθετα δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Επίσης, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών Βορειοανατολικής Αττικής διενήργησε ελέγχους σε Νοσοκομείο των Βορείων Προαστίων κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι τρεις αλλοδαπές γυναίκες εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά