Logo

Σπείρα trafficking εξέδιδε φοιτήτριες και μία μαθήτρια [βίντεο]



 
 

Μεγάλη σπείρα που εξέδιδε στην Αττική ημεδαπές και αλλοδαπές γυναίκες – μεταξύ των οποίων φοιτήτριες και μία μαθήτρια εξαρθρώθηκε από το Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γιώργος Κανέλλος, καθώς και ο Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφεραν ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνει 26 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα 15, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση - εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Ακόμη πρόσθεσαν ότι τα μέλη της σπείρας μόνο το τελευταίο τρίμηνο η εγκληματική οργάνωση είχε προβεί στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 45 γυναικών, μεταξύ των οποίων και μίας ανήλικης, στην οποία και παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες εντόπιζαν γυναίκες, που βρίσκονταν σε ευάλωτη οικονομική και κοινωνική θέση, τις προσέγγιζαν σε καταστήματα μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της Αττικής. Στη συνέχεια, είτε αποσπούσαν τη συναίνεσή τους με τη χρήση απατηλών μέσων, είτε τις παρέσυραν, με πληρωμές και υποσχέσεις πολυτελούς διαβίωσης, με σκοπό να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους.

Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, παρείχαν ταυτόχρονα τόσο υποσχέσεις νόμιμης εργασίας, όσο και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών.

Τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον 4 μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες, ενώ πραγματοποιούνταν σε ξενοδοχεία και οικίες στην Αττική.

Επίσης, μεγάλος αριθμός οδηγών, ήταν επιφορτισμένοι με τη μεταφορά των γυναικών στα ξενοδοχεία και τις οικίες, όπου πραγματοποιούνταν οι ερωτικές συνευρέσεις, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων, παρακρατούνταν από τα μέλη της οργάνωσης και διαμοιράζονταν, αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν στη λήψη επαγγελματικών γυμνών φωτογραφιών και βίντεο των εκδιδομένων, σε πολυτελή οικία στα νότια προάστια. Το υλικό διέθεταν, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσαν, αποσκοπώντας στην προσέλκυση περισσότερων υποψήφιων πελατών και κατ’ επέκταση στη μεγιστοποίηση των κερδών της οργάνωσης.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων :

το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ,

επτά 7 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης,

22 ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet , φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα),

μεταλλική σιδερογροθιά και

πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-3-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά