Logo

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη των δικηγόρων, Γιώργου Αντωνόπουλου και Χρύσας Κιουμουρτζή



 
 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε την Πέμπτη το βράδυ ανακοίνωση σχετική με τις συλλήψεις των δικηγόρων, Γιώργου Αντωνόπουλου και Χρυσούλας  Κιουμουρτζή

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και το υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι σιγά-σιγά ξεμπλέκεται το κουβάρι βίας και εγκλήματος εντός και εκτός των σωφρονιστικών καταστημάτων. 

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται τα εξής: 

«Ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, 28-03-2019, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: 

«Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει ότι παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται.

Η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης».
 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-3-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά