Logo

Για προώθηση παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων κατηγορείται 38χρονη



 
 

Δικογραφία σε βάρος 38χρονης αλλοδαπής για διαφήμιση και προώθηση παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων, μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες σε ιστοσελίδα διαφημίζονταν και προωθούνταν παράνομα και μη γνωστοποιημένα στον ανωτέρω Οργανισμό, φαρμακευτικά σκευάσματα για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών (π.χ. διαβήτης, προστατίτιδα, αρθρίτιδα, καρκίνος κ.λπ.).

Από την αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα επίμαχα σκευάσματα πωλούνταν μέσω διάφορων ιστοσελίδων και Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης με παραπλανητικά στοιχεία επικοινωνίας και διευθύνσεις εντός της ελληνικής επικράτειας αλλά και ψευδή στοιχεία πολιτών, οι οποίοι εμφανίζονταν ως διαχειριστές των ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ κατασχέθηκαν δείγματα των επίμαχων σκευασμάτων τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στον Ε.Ο.Φ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχαν μη επιτρεπόμενες συστατικές ουσίες για την χώρα μας, ενώ στερούνταν δραστικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Έτσι διατάχθηκε από τον εισαγγελέα η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ακολούθησε αλληλογραφία με Αρχές της Βουλγαρίας καθώς και με εταιρίες υπηρεσιών διαδικτύου, κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καταχώρησης – φιλοξενίας ιστοσελίδων, εταιρίες παροχής συνδέσεων διαδικτύου και παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με βάση τα δεδομένα που πρόεκυψαν ταυτοποιήθηκε η 38χρονη, ως ιδιοκτήτρια εταιρίας παρασκευής παράνομων σκευασμάτων με έδρα τη Βουλγαρία αλλά και ως διαχειρίστρια των επίμαχων ιστοσελίδων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά