Logo

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή [φωτο]



 
 

Στο ιστορικό του εντοπισμού των Βουλγάρων εκτελεστώντου Γιάννη Μακρή αναφέρθηκαν σήμερα σε δηλώσεις τους ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος, Γιώργος Κανέλλος και η Εκπροσώπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Αστυνόμος Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δράστες της ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία στις 31 Οκτωβρίου 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, είναι ένας 31χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στη Γλυφάδα, ενώ αναζητείται και ο 33χρονος αδελφός του.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας ανέφεραν: «Τις βραδινές ώρες της 31-10-2018 και κατά τη στιγμή της επιβίβασής του θύματος στο αυτοκίνητό του, ο 31χρονος αλλοδαπός, τον προσέγγισε πεζός από την πλευρά του συνοδηγού και τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Παρά την προσπάθεια του θύματος να ξεφύγει, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο του, ο δράστης κινήθηκε γρήγορα προς το μέρος του και τον πυροβόλησε ξανά, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση και διέφυγε μαζί με τον 33χρονο αδερφό του προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επισημαίνεται, ότι οι δράστες είχαν αναχωρήσει από τη Σόφια Βουλγαρίας για την Αθήνα την 12-10-2018. Μάλιστα, το χρονικό διάστημα μέχρι και την τέλεση της ανθρωποκτονίας προέκυψε ότι διέμεναν σε ξενοδοχεία και οργάνωναν το σχέδιο της ανθρωποκτονίας σε βάρος του θύματος, κατοπτεύοντας τα σημεία όπου εκινείτο το θύμα και χρησιμοποιώντας διάφορα ενοικιαζόμενα οχήματα. Μετά τη διάπραξη της συγκεκριμένης εγκληματικής ενέργειας, οι δύο δράστες διέφυγαν για τη Σόφια Βουλγαρίας, την 01-11-2018.

Από την προανάκριση και την ανάλυση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα του τόπου του εγκλήματος προέκυψαν χρήσιμα στοιχεία τα οποία οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα από την επιλογή του χώρου και χρόνου διάπραξης της ανθρωποκτονίας, τον τρόπο προσέγγισης του θύματος, τη συλλογή πληροφοριών εκ μέρους των δραστών πριν από την τέλεση της πράξης, την κατόπτευση του περιβάλλοντος χώρου, σε συνδυασμό με την πλήξη του θύματος από ιδιαίτερα κοντινή απόσταση, προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις, οι οποίες υποδήλωναν τόσο τον προσεκτικό σχεδιασμό των δραστών όσο και ότι επρόκειτο για «κατά παραγγελία» εκτέλεση ανθρωποκτονίας».

Αρχικά σε βάρος του συλληφθέντος στη Γλυφάδα ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της αντίστασης κατά της Αρχής, στη συνέχεια ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του συλληφθέντος και του αδελφού του – ο οποίος καταζητείται – για την υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά