Logo

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν μητέρα και ο 15χρονος γιος της ως μέλη σπείρας εμπόρων ηρωίνης [φωτο]



 
 

Στην αυτόφωρη σύλληψη πέντε μελών οργανωμένου κυκλώματος κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι διωκτικές αρχές.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.

Συγκεκριμένα, συλληφθέντες είναι μία 37χρονη Ελληνίδα, που είχε το ρόλο του ηγετικού στελέχους, ο 15χρονος υιός της και τρεις ακόμη Έλληνες, ηλικίας 28 ετών, 27 ετών (γυναίκα) και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Συμμορία και παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τρεις οικίες, στις περιοχές Δενδροποτάμου, Ευόσμου και Κορδελιού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των (26.300) ευρώ, επιμελώς κρυμμένο (χτισμένο – σοβατισμένο) σε τοίχωμα δώματος,

  • μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (7,2) γραμμαρίων,

  • (15) κινητά τηλέφωνα,

  • (11) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας,

  • (1) λειτουργικό σύστημα βιντεοεπιτήρησης αποτελούμενο από (1) κάμερα και (1) καταγραφικό μηχάνημα,

  • (3) τηλεοράσεις και

  • (1) σκαπτικό εργαλείο.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών αλάνα απέναντι από οικία, που διατηρούσε η 37χρονη στην περιοχή του Δενδροποτάμου.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία 6 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 614 γραμμαρίων και 1 κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Σημειώνεται, ότι οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά