Logo

Πέντε συλλήψεις για επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο οπαδών του Άρη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης



 
 

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε νεαρών, οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν σε ομάδα κουκουλοφόρων που το βράδυ της Πέμπτης έκανε επίθεση με βόμβες μολότοφ σε σύνδεσμο οπαδών του Άρη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. 

Οι πέντε νεαροί, οι οποίοι αρχικά προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης, είναι  ηλικίας από 22 ετών έως 26 ετών, φέρονται ότι εκτός από αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ πέταξαν στα γραφεία του συνδέσμου πυρσούς και άλλα αντικείμενα όπως πέτρες και μπουκάλια.  Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο μαχαίρια και ένα βεγγαλικό 

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας ανήλικος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής βίας και από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. 

Κρατούνται μέχρι να απολογηθούν

Ποινική δίωξη για  δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος των πέντε συλληφθέντων  για την επίθεση με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, πυρσούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα, εναντίον συνδέσμου φιλάθλων του Άρη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Οι πέντε συλληφθέντες διώκονται για πράξεις τελεσθείσες από κοινού και συγκεκριμένα για: έκρηξη, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη τελεσθείσα και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και παράνομη οπλοφορία (οι δύο πρώτες σε βαθμό κακουργήματος και οι υπόλοιπες πλημμελημματικές).

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μάλιστα κατά την προανάκριση φέρονται να δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να πιουν καφέ. 

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αναφέρεται ότι συμμετείχαν σε ομάδα περίπου πενήντα κουκουλοφόρων -από τους οποίους κάποιοι έφεραν διακριτικά του «Δικεφάλου του Βορρά»- που επιτέθηκαν χθες το βράδυ στον σύνδεσμο του Άρη. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας ανήλικος που βρισκόταν στον σύνδεσμο-«στόχο» και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης υπήρξε άμεση και με τη συνδρομή συναδέλφου τους που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας κατάφεραν να προσάγουν αρχικά τους πέντε παραπάνω νεαρούς, πριν απομακρυνθούν από την περιοχή. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια, ξύλα, γάντια και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ μετά από εξέτασή τους από αστυνομικούς οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους πέντε συλληφθέντες στον 2ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα, Μέχρι τότε οι πέντε κατηγορούμενοι θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι ο ανακριτής να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά