Logo

ΕΛ.ΑΣ: ΕΔΕ για βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε πολίτες στη Λευκάδα [βίντεο+φωτο]



 
 

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, σχετικά με τη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος πολιτών, την Κυριακή 12 Μαΐου στη Λευκάδα, οι οποίοι, όπως αποτυπώνεται σε βίντεο, απομακρύνουν με τη βία διαδηλωτή.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται: «Αποτελεί απαρέγκλιτη θέση του Αρχηγείου ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους κανόνες δικαίου, το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το βίντεο φαίνονται αστυνομικοί της Ασφάλειας να απομακρύνουν με τη βία διαδηλωτή, από το σημείο όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκάδα.

Όπως κατήγγειλε η Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις ο εκπαιδευτικός, Μιχάλης Μαραγκάκης, ήταν ο διαδηλωτής που απομακρύνθηκε βίαια από το σημείο όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τι υποστηρίζει ο διαδηλωτής

Ο ίδιος ο Μ.Μαραγκάκης, μιλώντας στον Prisma 91,6, σύμφωνα με το lefkadatoday.gr, εξήγησε τι συνέβη λέγοντας:

«Η ομάδα είχε πάρει μία πρωτοβουλία για να ανοίξει ένα πανό ώστε να το δει ο πρωθυπουργός από μακριά, χωρίς να έχουν τη διάθεση να χαλάσουν την βιτρίνα της επίσκεψής του, με ένα μήνυμα ενάντια στις εξορύξεις και πριν ακόμα γίνει κάποια προσπάθεια για να ανοιχτεί το πανό, επειδή ήμουνα γνωστός απωθήθηκε από τα μέλη της ασφάλειας της τοπικής αστυνομίας, μου ζητήθηκε εξακρίβωση στοιχείων και με πήγαν για μία ώρα στο αστυνομικό τμήμα, ώστε να αποφευχθεί η προβολή του θέματος των εξορύξεων με το πανό. Εμείς συνεχίσαμε μετά από μία ώρα και κάναμε την ποδηλατάδα και στο γυρισμό σκεφτήκαμε να περάσουμε από το κεντρικό δρόμο της Λευκάδας και την πλατεία για να μοιράσουμε κάποια φυλλάδια ενημέρωσης για τον κόσμο. Εκεί αντιμετωπίσαμε εκτός από την αυστηρή αστυνόμευση και μία παραβίαση της απόφασης να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας με ελληνικό τρόπο χωρίς να ενοχλούμε κανέναν». 

Ο κ. Μαραγκάκης συνεχίζοντας είπε ότι  αφού συμφώνησαν να φύγουν από την πλατεία, έκατσαν σε ένα παρακείμενο εστιατόριο για να φάνε και εκείνη τη στιγμή έρχονται πέντε άτομα της Ασφάλειας και ζήτησαν να απομακρυνθούμε, προσπαθώντας να το πράξουν με χρήση βίας.

«Μας ζήτησαν να απομακρυνθούμε εκτός πόλεως και να μην καθίσουμε σε κανένα μαγαζί, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πρωτάκουστο, καθώς δεν βάζω ζήτημα μιας προσωπικής αντιπαλότητας και συμπεριφοράς απέναντι στο πρόσωπό μου, όμως θεωρώ ότι αυτή η τρομοκρατική πολιτική απέναντι σε ενεργούς πολίτες, μοναδικό στόχο έχει την καταστολή κάθε φωνής ενάντια στο μέλλον που διαγράφεται για τη Λευκάδα, ιόνιο και ήπειρο μέσα από τις εξορύξεις».

Δείτε σχετικό βίντεο από το mypreveza.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά