Logo

Δύο συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη



 
 

Δύο άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα για εμπλοκή σε αιματηρό επεισόδιο, το οποίο συνέβη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, χθες το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 22 και 33 ετών, και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, τέσσερις άνδρες τον καταδίωξαν και ένας εξ αυτών τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην πλάτη και στο χέρι.

Ο 29χρονος, που κατέθεσε ότι πριν από το επεισόδιο συμμετείχε στην πορεία για την Γενοκτονία των Ποντίων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Δεν προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο οι συλληφθέντες - Απολογούνται την Τετάρτη

Στον Α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες για τη επίθεση με μαχαίρι σε 29χρονο, το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φερόμενοι ως δράστες, 22 ετών και 33 ετών, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή και αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Οι δύο συλληφθέντε νωρίτερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα  Ποινικής Αγωγής, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις. . Όπως έγινε γνωστό, ο ένας διώκεται για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ο άλλος για σωματικές βλάβες (πλημμέλημα), ενώ αμφότεροι αντιμετωπίζουν μια σειρά από πλημμελήματα, όπως αντίσταση, απείθεια και απειλή.

Μέχρι τώρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα ακριβή αίτια της επίθεσης. Ωστόσο από την προανάκριση που διενήργησε η Αστυνομία δεν φαίνεται να προηγήθηκε κάποια σημαντική αφορμή.

Όπως κατέθεσε προανακριτικά  ο 29χρονος, η εις βάρος του επίθεση έγινε μετά το τέλος της πορείας για την Γενοκτονία των Ποντίων, στην οποία και έλαβε μέρος.

Στη δικογραφία  με βάση και την κατάθεση του θύματος, περιγράφεται ότι ενώ ο 29χρονος  βρισκόταν στην οδό Αγίας Σοφίας, ομάδα πέντε ατόμων τον απείλησε αποκαλώντας τον «χρυσαυγίτη» και στη συνέχεια τον καταδίωξε. Προκειμένου να προστατευτεί, ο ίδιος μπήκε σε κατάστημα ΟΠΑΠ που βρίσκεται στην περιοχή, όπου τον ακολούθησαν τέσσερα από τα παραπάνω άτομα, τα οποία αφού πέταξαν εναντίον του καρέκλες, ένας εξ αυτών του προκάλεσε τραύματα με μαχαίρι. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επρόκειτο για επτά επιφανειακά τραύματα στην πλάτη και στο χέρι, για τα οποία του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αποχώρησε.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και λίγη ώρα αργότερα προσήχθησαν δύο άτομα που μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν.

Και οι δύο συλληφθέντες φερόνται ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ η αστυνομία διέψευσε δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τα οποία οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την προανάκριση.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση αναζητώντας, μέσω καμερών ασφαλείας, και τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται στο επεισόδιο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-5-2019 από directNEWS.gr πηγή:ΑΜΠΕ


Τελευταία Αστυνομικά