Logo

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και οι δύο δραπέτες των φυλακών Αυλώνα



 
 

Η ελευθερία κράτησε πολύ λίγο για τους δύο κρατούμενους των φυλακών Αυλώνα, που δραπέτευσαν με κινηματογραφικό τρόπο στις 21:40 το βράδυ της Δευτέρας από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν πρώτα στις 14:00 της Τρίτης τον Αλβανό Xh. Al, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην περιοχή της Ομόνοιας και συγκεκριμένα στην οδό Μενάνδρου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθη και ο Σύρος  Ab. Ag.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αλβανός δραπέτης φέρεται κατά την αστυνομία ότι είχε ενεργό συμμετοχή στη λεγόμενη «μαφία του Κορυδαλλού», στην οποία, βάσει των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, ηγετικό ρόλο είχε ο βαρυποινίτης Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Για την απόδραση το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δώσει παραγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δύο κρατούμενοι.

Παράλληλα, διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο  Σύρος, γεννηθείς το 1998, κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη. Ο Αλβανός, γεννηθείς το 1996, κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-5-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά