Logo

Θεσσαλονίκη: Καταζητούμενος για εμπορία ναρκωτικών στο Περού συνελήφθη στο αεροδρόμιο



 
 

Ένας 64χρονος άνδρας από το Ισραήλ, καταζητούμενος διεθνώς με ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς διώκεται για υπόθεση ναρκωτικών στο Περού οι αρχές του οποίου ζητούν την έκδοσή του. 

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης αστυνόμευσης κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης, όταν διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα.

Ο 64χρονος, με βάση τα διωκτικά έγγραφα του Εθνικού Ποινικού Δικαστηρίου του Περού, κατηγορείται για παράνομη εμπορία ναρκωτικών και αδικήματα κατά της δημόσιας υγείας. Φέρεται, ειδικότερα, ότι διακίνησε ναρκωτικές ουσίες ως "υδροβιολογικά και γεωργικά προϊόντα" που εξήχθησαν από το Περού προς το Μεξικό, τη Νότια Αφρική και την Ασία.

Τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και στην υπόθεση εκτός από τον 64χρονο φέρονται να εμπλέκονται η σύντροφός του, καθώς και άλλα άτομα. Ως τόπος τέλεσης των πράξεων αναφέρεται η πόλη Πιούρα, βορειοδυτικά του Περού.

Όπως έγινε γνωστό, ο  64χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί το πρωί στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα έκδοσης των αρχών του Περού, αλλά, ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου υποβάλλεται -φρουρούμενος- σε εξετάσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά