Logo

Κατάσχεση 358 κιλών κάνναβης σε Γρεβενά και Ροδόπη - Δύο συλλήψεις [φωτο]



 
 

Οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν έναν 32χρονο και ένα 70χρονο στο πλαίσιο ερευνών για εξάρθρωση κυκλωμάτων εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών. Κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 358 κιλά κάνναβης. 

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, την Τετάρτη το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο νομό Γρεβενών οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί 32χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για αποθήκευση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Στην επιχείρηση σύλληψης του δράστη συνέδραμαν επίσης αστυνομικοί Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών.

Σύμφωνα με την αστυνομία,  η επιχείρηση οργανώθηκε και σχεδιάστηκε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος το οποίο μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία στη χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο σε χωριό των Γρεβενών, διότι τον εντόπισαν να έχει αποθηκεύσει στο εσωτερικό παραπήγματος 256 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 271.360 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης 1 μαχαίρι, συνολικού μήκους 20 εκατοστών, τρία κινητά τηλέφωνα, οκτώ σάκοι και ένα υφασμάτινο γάντι.

Στη δεύτερη υπόθεση την Τρίτη το μεσημερί συνελήφθη στην  Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 70χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντόπισαν τον 70χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με το οποίο κατευθυνόταν προς τον Έβρο και να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο εσωτερικό του οχήματος , (83) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (87) κιλών και (310) γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται, ότι οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελίες, ενώ την πρανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά