Logo

Κατερίνη: Συλληφθείς ως μέλος ομάδας διαρρηκτών συνδέεται μέσω DNA με κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού



 
 

Το DNA ενός 33χρονου Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη ως μέλος ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις ATM στη Βόρεια Ελλάδα, ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό σε αντικείμενο που βρέθηκε το 2015 σε σπίτι στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός. 

Το "ορφανό" μέχρι σήμερα γενετικό υλικό είχε εντοπιστεί σε ένα μαντήλι που περιείχε 14 σφαίρες, το οποίο ήταν μεταξύ των ευρημάτων από το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, ο γενικός περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδης Πουρσανίδης, διευκρίνισε ότι  ο 33χρονος, ο οποίος έχει ποινικό παρελθόν μόνο για κλοπές, δεν αιτιολόγησε το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο μαντήλι ούτε παραδέχθηκε την παρουσία του στην Ανάβυσσο.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, ο 33χρονος μαζί με άλλους  δύο συνεργούς του οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι, τον Αύγουστο του 2017 διέρρηξαν ΑΤΜ στο Σκούταρι Σερρών και αφαίρεσαν 52.000 ευρώ ενώ επιχείρησαν να παραβιάσουν άλλα δύο ΑΤΜ στο Δημητρίτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση, κατά τη διαφυγή τους είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών οι οποίοι είχαν σπεύσει στο σημείο.

Αναλυτικότερα, για την περίπτωση του 33χρονου, ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Α΄. Πέτρος Τανός, δήλωσε την Πέμπτη: 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι μετά από ένταλμα σύλληψης, 33χρονο ημεδαπό, μέλος εγκληματικής ομάδας, για διαρρήξεις ΑΤΜ σε περιοχές των Σερρών και της Πιερίας, οι συνεργοί του οποίου είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος από κοινού με τους συνεργούς του τον Αύγουστο του 2017 διέρρηξαν ΑΤΜ στο Σκούταρι Σερρών και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 52.000 ευρώ.

Επίσης τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να παραβιάσουν δύο ΑΤΜ στο Δημητρίτσι Σερρών και στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Στην τελευταία περίπτωση κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν κατά αστυνομικών που είχαν προστρέξει στο σημείο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 33χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 28 φυσίγγια των 9 χιλιοστών και

  • ένα πτυσσόμενο μαχαίρι

Διερευνάται επίσης το γεγονός ότι DNA του 33χρονου συλληφθέντα ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο Αττικής που χρησιμοποιούσε τον Ιανουάριο του 2015 τότε συλληφθείς καταζητούμενος.

Τέλος δικογραφία σχηματίσθηκε και σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, για απλή συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-6-2019 από directNEWS.gr  


Τελευταία Αστυνομικά