Logo

Χασισοφυτείες με 1800 δενδρύλια κάνναβης εντοπίστηκαν στη Λούτσα Αττικής και στη Φωκίδα [βίντεο+φωτο]



 
 

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο επιχειρήσεων που διενεργεί για την καταστολή της δράσης χασισοκαλλιεργητών εντόπισε φυτείες με 1800 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης στις περιοχές Καλλιθέα στην Φωκίδας και Λίμνη Αλυκής στην Αρτέμιδα (Λούτσα) Αττικής. 

Οι αστυνομικοί για την χασισοφυτεία στη Λούτσα προχώρησαν σε μία σύλληψη, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν οι καλλιεργητές της φυτείας στη Φωκίδα. 

Στη Φωκίδα

Φυτεία με 1.081 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Ψαρομύτα» της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας Φωκίδας, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου.

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και την Κυριακή το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από  30 έως και 70 εκατοστών του μέτρου, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκε αυτοσχέδιο παράπηγμα, καθώς και δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, στις οποίες είχαν προσαρμοστεί υπέργεια και υπόγεια λάστιχα, για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.

Επίσης, κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, διάφορα τρόφιμα μακράς διάρκειας, σκαπτικά εργαλεία και λιπάσματα, κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.

Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου Φωκίδας.

Στη Λούτσα 

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε θαμνώδη περιοχή στην Αρτέμιδα Αττικής, φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση χαρτογραφικών δεδομένων, κατάφερε και προσδιόρισε τοπογραφικά τις εν λόγω φυτείες, οι οποίες εντοπίστηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία σε θαμνώδη περιοχή με πυκνή βλάστηση, στην περιοχή Λίμνη Αλυκής Αρτέμιδας Αττικής.

Κατόπιν των ανωτέρω, μεσημβρινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, οργανώθηκε επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπεύθυνος για την οργάνωση, καλλιέργεια και εποπτεία της φυτείας.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • -720- δενδρύλλια κάνναβης

  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -710- γραμμαρίων

  • κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους -12.445- γραμμαρίων

  • το χρηματικό ποσό των -2.522- ευρώ

  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας

  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

  • υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

Σημειώνεται, ότι ο  συλληφθείς οδηγήθηκε στην  Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Α) Η φυτεία στη Φωκίδα 

Β)Η φυτεία στη Λούτσα 

Γ) Τα βίντεο 

Γ1) 1801 δενδρύλλια κάνναβης στη Φωκίδα

Γ2) 720 δενδρύλλια κάνναβης στη Λούτσα 

εΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-6-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά