Logo

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε "ορφανές" χασισοφυτείες σε Ρέθυμνο και Χανιά [φωτο]



 
 

Η Ελληνική Αστυνομία με τη συνδρομή ελικοπτέρου εντόπισε την Τετάρτη και την Τρίτη φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης στους δήμους Αποκορώνου Χανίων και Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.  Και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομία αναζητά τους καλλιεργητές. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, ολοκληρώθηκε την Τρίτη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία και κατασχέθηκαν συνολικά 357 δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε την Τρίτη το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε φυτεία, σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 357 δενδρύλλια, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Την Τετάρτη τέσσερις ακόμα  χασισοφυτείες εντόπισε  το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν κατά τις πρωινές ώρες όταν κατά την διάρκεια επιχείρησης το αστυνομικό ελικόπτερο βρήκε τέσσερις φυτείες στην ενδοχώρα του δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

Οι χώροι οι οποίοι καλλιεργούνταν οι φυτείες ήταν προσεγμένοι και σε… κρυφά σημεία.

Άνδρες της αστυνομίας όταν έσπευσαν στα χωράφια βρήκαν και κατάσχεσαν 101 συνολικά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης που ήταν  στο στάδιο ανάπτυξης και είχαν έως ένα μέτρο ύψος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Η φυτεία στο δήμο Αποκορώνου

Η φυτεία στο δήμο Μυλοπόταμου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-7-2019 από directNEWS.gr 


Τελευταία Αστυνομικά