Logo

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το δράστη της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου Suzanne Eaton [βίντεο+φωτο]



 
 

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton από τον 27χρονο δράστη από τον Κίσσαμο, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στους δημοσιογράφους η προϊστάμενη του γραφείου ενημέρωσης αστυνόμος Α΄ Ελένη Παπαθανασίου ανέφερε τα εξής:

«Τις απογευματινές ώρες της 30ης Ιουνίου 2019, η θανούσα αφίχθη από Γερμανία, στο συνεδριακό κέντρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμβάρι Δήμου Πλατανιά Χανίων, προκειμένου να συμμετέχει σε παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο, που πραγματοποιούταν το διάστημα από 1 έως 5 Ιουλίου 2019, ενώ διέμενε στους κοιτώνες φιλοξενίας της Ακαδημίας.

Στην Κρήτη βρισκόταν για τέταρτη φορά, συμμετέχοντας σε παρόμοια συνέδρια, ενώ την 4η Ιουλίου επρόκειτο να παρουσιάσει στους συνέδρους τα αποτελέσματα των ερευνών της. Το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, αμέσως μετά το γεύμα, μετέβη στο δωμάτιό της, φόρεσε αθλητική περιβολή και βγήκε για το καθιερωμένο περπάτημα αφήνοντας το κινητό τηλέφωνο και τα λοιπά προσωπικά της αντικείμενα στο δωμάτιο που διέμενε εντός του χώρου της Ακαδημίας.

Μετά τη δήλωση της εξαφάνισης και τον εντοπισμό της σορού της θανούσας προχωρήσαμε άμεσα και μεθοδικά στη διερεύνηση της υπόθεσης που κατέληξε στη σύλληψη του 27χρονου δράστη.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε προσδιορίστηκε ως χρόνος θανάτου το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου 2019, ενώ εντοπίστηκαν ευρήματα που παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου και κακώσεις στα χέρια.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι μεσημβρινές ώρες της 2ας Ιουλίου 2019 εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή με κατεύθυνση το μνημείο πεσόντων Ευέλπιδων και έχοντας ως κίνητρο την σεξουαλική της κακοποίηση, τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό για να την ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτμπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, όπου την απέρριψε, αφού προηγουμένως τη βίασε.

Ακολούθως επανατοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προϋπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο, όπου καθάρισε επιμελώς το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια.

Από όλους τους χώρους ελήφθησαν ίχνη πιθανόν αιματικών στοιχείων και λοιπά πειστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, πειστήρια – είδη ένδυσης καθώς και ράβδος, που κατείχε παράνομα.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών, ιατροδικαστικών και τοξικολογικών εξετάσεων.»

Επίσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης ανέφερε ότι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για τις έρευνες ήταν η ανεύρεση πρόσφατων ιχνών από τις ρόδες του οχήματος του δράστη που οδηγούσε στο φρεάτιο του καταφυγίου.

Ακόμα είπε ότι ο 27χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς περιέπεσε σε αντιφάσεις και κάτω από το βάρος των στοιχείων που είχαν συλλεγεί αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του.

Την Παρασκευή στον ανακριτή ο 27χρονος 

Ο 27χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον (Suzanne Eaton) μετέχθη στις 15:00 της Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, όπου ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεσηl, βιασμό και οπλοφορία.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή Χανίων, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί. 

paraskakhs11

paraskakhs12

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-7-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά