Logo

Φωκίδα: Δραπέτες φυλακών "επόπτευαν" μεγάλη φυτεία χασίς στο Τρίκορφο [φωτο]



 
 

Μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων χασίς έφερε στο φως στη Φωκίδα η αστυνομία, που συνέλαβε και τους δύο αλλοδαπούς καλλιεργητές της-δραπέτες φυλακών, που έφεραν βαρύ οπλισμό.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, στη διάρκεια επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α΄ και Β Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών, της Β΄ Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Άμφισσας-Δελφών και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, η φυτεία εντοπίστηκε σε δύσβατη αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Τρικόρφου.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, εκτεινόταν σε ιδιαίτερα απροσπέλαστο σημείο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με εμφυτευμένα σε τρία επίπεδα εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης, ενώ στον χώρο υπήρχαν και καταλύματα των καλλιεργητών.

Οι δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 31 ετών, οι οποίοι επιτηρούσαν οπλισμένοι τη φυτεία, εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου και κατά τη σύλληψή τους προέβαλαν σθεναρή αντίσταση. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με 28 φυσίγγια στη γεμιστήρα του, δύο πιστόλια με 14 και εννέα φυσίγγια στις γεμιστήρες τους, καθώς και δύο χειροβομβίδες.

Από τη φυτεία εκριζώθηκαν συνολικά 837 δενδρύλλια χασίς, ύψους έως και 2,5 μέτρων, ενώ κατασχέθηκαν και δύο σάκοι που περιείχαν έξι κιλά και 640 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, όπως επίσης κινητά τηλέφωνα, διάφορα τρόφιμα και αντικείμενα χρήσης και επιβίωσης των καλλιεργητών.

Όπως προέκυψε, οι δύο συλληφθέντες ήταν δραπέτες φυλακών, καθώς είχαν δραπετεύσειστις 16 Ιουλίου από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-7-2019 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταία Αστυνομικά