Logo

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που λήστευαν χρηματαποστολές



 
 

Εξαρθρώθηκε σπείρα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, την ώρα που γινόντουσαν χρηματαποστολές.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στα Πατήσια τρεις Αλβανοί, ηλικίας από 36 έως 44 ετών, ενώ το τέταρτο μέλος, ένας 33χρονος, συνελήφθη στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Οι συλληφθέντες από τον Φεβρουάριο του 2019 χρησιμοποιώντας για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους κλεμμένες μοτοσυκλέτες εισέβαλαν σε καταστήματα με βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ και πιστόλια).

Με την απειλή των όπλων ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους, τους πελάτες των καταστημάτων, καθώς και τα μέλη της χρηματαποστολής και τους οδηγούσαν στον χώρο, όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο. Από αυτό αφαιρούσαν τα χρήματα που προορίζονταν για παράδοση στον υπάλληλο της χρηματαποστολής, καθώς και από τα ταμεία.

Μετά τη διάπραξη των ληστειών διέφευγαν στην Αλβανία για να μην καταστεί δυνατός ο εντοπισμός τους και μετά από λίγο καιρό επέστρεφαν για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι ληστείες, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλάσνικοφ, περίστροφο, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κάνναβης, είδη ρουχισμού και περούκα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία, πλαστογραφία, αντίσταση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Πρωτοδικών της Αθήνας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-7-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά