Logo

Εξάρθρωση σπείρας εμπόρων ναρκωτικών που δρούσε σε Φωκίδα και Φθιώτιδα [βίντεο+φωτο]



 
 

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, με πεδίο δράσης την οργανωμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, σε περιοχές της Φωκίδας και της Φθιώτιδας.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλοs και ο :Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Α/Α’ Σταύρος Κουτουλογένης ανέφεραν ότι η αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία, διακριβώθηκε η σύνθεση και ο τρόπος δράσης των μελών της και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι δυσπρόσιτες περιοχές, όπου τα μέλη της καλλιεργούσαν συστηματικά μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων κάνναβης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (208) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (1,5) μέτρων, από δύο φυτείες περιοχών του Αθανάσιου Διάκου και του Πανουργιά Φωκίδας. Όπως διαπιστώθηκε, οι φυτείες εκτείνονταν σε εκχερσωμένες και μη περιφραγμένες εκτάσεις, αποτελούμενη η πρώτη από (158) δενδρύλλια κάνναβης και η δεύτερη από (50) δενδρύλλια κάνναβηςΦ

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν  τρεις  αλλοδαποί, ηλικίας  43 ετών, 39 ετών και 26 ετών, καθώς και τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 62 ετών, 55ετών  και 46 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα  ακόμη μέλη της, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 42, 36 και 31 ετών, καθώς και ένας 35χρονος ημεδαπός.

Κατά τη διάρκεια τωνν ερευνών, συνελήφθη ένας ακόμη 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν αποτελεί μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και κατηγορείται για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, με την συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων και από άλλες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το «αρχηγικό» της μέλος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερα (4) ακόμη μέλη της.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί εκριζώθηκαν περισσότερα από (200) δενδρύλλια κάνναβης, που καλλιεργούνταν σε δύο (2) φυτείες, εκτεινόμενες σε δύσβατες δασικές περιοχές της Φωκίδας. Επίσης, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν πάνω από έξι (6) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, όπλα, φορητοί ασύρματοι και χρηματικό ποσό, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να επισημάνω ότι όπως προέκυψε από την έρευνα, η φυτεία με (700) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, που εντοπίστηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, σε ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή του Δημοτικού διαμερίσματος Καρυάς Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καλλιεργείτο ομοίως από μέλη της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης.

Γίνεται μνεία, ότι τα παράνομα έσοδα που θα αποκόμιζε το εγκληματικό δίκτυο, από τη συγκομιδή και διάθεση της αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης, από τα δενδρύλλια των ανωτέρω τριών (3) φυτειών, υπολογίζονται τουλάχιστον στο (1.000.000) ευρώ.

Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Α/Α’ Σταύρος Κουτουλογένης :

Κατά τη διαρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της Φωκίδας και της Φθιώτιδας 

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους (καβάτζες) και οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (6) κιλά και (329,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

  • (6) ζυγαριές ακριβείας,

  • πολεμικό τυφέκιο και (5) κυνηγετικά όπλα,

  • (3) φορητοί ασύρματοι,

  • (41) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και

  • το συνολικό χρηματικό ποσό των (7.045) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-8-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά