Logo

Ποινική και διοικητική έρευνα για την εμπλοκή αστυνομικού σε ξυλοδαρμό στην Αντίπαρο [βίντεο]



 
 

Ο γιος του ηθοποιού Τομ Χανκς, Τσετ, ο οποίος κάνει διακοπές στην Αντίπαρο, κατέγραψε με το κινητό του έναν άγριο ξυλοδαρμό στο νησί . 

Το βίντεο, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, προκάλεσε την παρέμβαση των αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών για τη διερεύνηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών καθώς καταγράφει ένα περιστατικό αστυνομικής βίας. 

Συγκεκριμένα, στο βίντεο, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram  ο γιος του Τομ Χανκς, διακρίνεται ένας σωματώδης άνδρας, που είναι  αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα της Αντίπαρου να ξυλοκοπεί άγρια έναν τουρίστα.

Οι πληροφορίες λένε πως τη στιγμή του άγριου ξυλοδαρμού ο αστυνομικός δεν βρισκόταν σε υπηρεσία και ότι επενέβη  για να προστατέψει ένα τρίτο πρόσωπο που είχε έρθει σε διένεξη με τον τουρίστα.

Η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωσή της, δίνει τη δική της εκδοχή για το περιστατικό, γνωστοποιώντας ότι εισαγγελέας έχει σχηματίσει δικογραφία για το συμβάν και διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, καθώς και ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα για τη συμπεριφορά του αστυνομικού. 

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει τα εξής: 

«Με αφορμή βίντεο που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδες σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα στην Αντίπαρο την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται:

Στην κεντρική πλατεία της Αντιπάρου έλαβε χώρα διαπληκτισμός μεταξύ δύο ομάδων νεαρών ημεδαπών τουριστών, στον οποίο ενεπλάκη αστυνομικός του οικείου αστυνομικού σταθμού, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, με πρόθεση να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει τέλος στην συμπλοκή.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκόμενων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε διοικητική έρευνα για την συμπεριφορά του αστυνομικού».

Δεν υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις

Το  Open TV  σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές δεν κατέθεσαν μήνυση στρεφόμενη η μία εναντίον της άλλης. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, καμία εκ των δύο πλευρών δεν κατέθεσε μήνυση εναντίον της άλλης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οτι ο καβγάς ξεκίνησε όταν κάποιοι νεαροί προσπάθησαν να κάνουν ένα γκράφιτι σε τοίχο. Τότε, μια υπάλληλος ενός μπαρ βγήκε έξω και τους έκανε παρατήρηση. Οι νεαροί αντέδρασαν άσχημα βρίζοντάς την.

Τη στιγμή εκείνη ο αστυνομικός, ντυμένος με πολιτικά, έτυχε να περνά από το σημείο που έγινε το συμβάν και παρενέβη επικαλούμενος την ιδιότητά του.

Κατά μία εκδοχή ένας εκ των νεαρών φέρεται να αντέδρασε με ύβρεις, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι προσπάθησε να χτυπήσει τον αστυνομικό, με αποτέλεσμα εκείνος να αντιδράσει με τον συγκεκριμένο βίαιο τρόπο.

Τι υποστήριξε ο εμπλεκόμενος αστυνομικός

Ο αστυνομικός στην κατάθεσή του, υποστηριξε ότι: «στην προσπάθεια μου να σταματήσω μια συμπλοκή ανάμεσα σε δύο παρέες στην κεντρική πλατεία της Αντιπάρου, δέχθηκα απρόκλητη επίθεση πάρα το γεγονός ότι είχα γνωστοποιήσει την ιδιότητά μου. Μάλιστα όταν ανέφερα πως είμαι αστυνομικός με εξύβρισε ενώ μου επιτέθηκε με γροθιές στο λαιμό και στο πρόσωπο σκίζοντας μου την μπλούζα. Επειδή φοβήθηκα για την ζωή μου αναγκάστηκα να τον ακινητοποιήσω».

Τι ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του  OPEN ισχυρίστηκε πως είχε προηγηθεί η συμπλοκή ανάμεσα σε δύο άνδρες και ο αστυνομικός δέχθηκε επίθεση στην προσπάθειά του να τους σταματήσει.

Χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας είπε: 

«Ακούμε φωνές γυρίζουμε και βλέπουμε παιδιά έξω από την εκκλησία να πλακώνονται και συγκεκριμένα ήταν τρία τέσσερα παιδιά τα οποία τράβαγαν έναν από τα μαλλιά για να συνεχίσουν το ξύλο. Ο αστυνομικός παρενέβη δήλωσε την ιδιότητά του και του επιτέθηκαν πρώτοι με αποτέλεσμα αστυνομικός να επιτεθεί πίσω».

 

p> 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-8-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά