Logo

Εξαρθρώθηκε σπείρα κακοποιών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας



 
 

Στα χέρια της Αστυνομίας είναι δύο σεσημασμένοι διαρρήκτες που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω να περιεργάζονται σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε κλοπές πολιτών σε τουριστικές περιοχές της Αθήνας.

Αστυνομικοί της ομάδας  ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι κατελήφθησαν την στιγμή που περιεργάζονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Πατησίων, έχοντας στην κατοχή τους υαλοθραύστη, ψαλίδι και ηλεκτρονικό παρεμβολέα κλειδώματος οχημάτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους που ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, είχαν συστήσει, το τελευταίο εξάμηνο, συμμορία με σκοπό την διάπραξη κλοπών από πεζούς και από αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την προανάκριση, μετακινούνταν σε πολυσύχναστα τουριστικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπως στο Μοναστηράκι, την Ακρόπολη, την πλατεία Συντάγματος και τα Εξάρχεια. Εκεί εντόπιζαν τα θύματα τους είτε στον δρόμο είτε μέσα σε εμπορικά καταστήματα. Ακολούθως και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, τους αποσπούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα. Σε άλλες περιπτώσεις, για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποιούσαν την μέθοδο της απασχόλησης.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι πραγματατοποιούσαν και διαρρήξεις αυτοκινήτων. Έσπαγαν τις κλειδαριές στις πόρτες ή τα παράθυρα και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα από το εσωτερικό των οχημάτων.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις εκ των οποίων  οι 9 αφορούν κλοπές από πολίτες, 4 κλοπές από αυτοκίνητα και μια ληστεία.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές. Είχαν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα και έχουν εκτίσει σχετικές ποινές φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-9-2019 από directNEWS.gr


Τελευταία Αστυνομικά