Logo

Κύκλωμα εμπορίας καλάσνικοφ στην Κρήτη [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένα φορτηγό με τέσσερα καλάσνικοφ και χιλιάδες σφαίρες, εντόπισαν οι αστυνομικοί στην Κρήτη οι οποίοι εξάρθρωσαν σπείρα συλλαμβάνοντας 6 άτομα που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Η Αστυνομία εξάρθρωσε την εγκληματική οργάνωση μετά από πολύμηνη έρευνα για να συλλάβουν συνολικά 6 άτομα, να σχηματίσουν δικογραφία για ακόμα 10 συνεργούς τους και να κατασχέσουν τέσσερα πολεμικά όπλα τύπου Kalashnikov και περισσότερα από 122.000 φυσίγγια.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ρεθύμνου, Χανίων, Ηγουμενίτσας, Τμήματος Ασφαλείας Εορδαίας Κοζάνης και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Επιπλέον στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Ρεθύμνου και των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων και Ρεθύμνου.

Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με δύο "πυρήνες", ένα με έδρα την Αλβανία απ' όπου μεταφέρονταν τα όπλα και τα πυρομαχικά και ένα στην Κρήτη όπου διακινούνταν.

Στον «πυρήνα» της Αλβανίας, τα μέλη του αναλάμβαναν τη συγκέντρωση του αιτούμενου αριθμού πυρομαχικών, ενώ τα μέλη του «πυρήνα» της Κρήτης, έκαναν τις  «παραγγελίες» των ποσοτήτων πυρομαχικών και στη συνέχεια αναλάμβαναν την παραλαβή, μεταφορά και την παράδοση στους ενδιαφερόμενους ...πελάτες που σε προγενέστερο χρόνο είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά πυρομαχικών.

Η μεταφορά των όπλων και πυρομαχικών γινόταν με φορτηγό που ερχόταν απευθείας από τους προμηθευτές στην Αλβανία, σε κρησφύγετα που είχαν προσυμφωνηθεί σε βοσκότοπους στην Ήπειρο που χρησιμοποιούσε ένας 55χρονοςσυλληφθείς ή σε άλλους χώρους στην Δυτική Μακεδονία. Ανάλογα την ποσότητα του εμπορεύματος η μεταφορά γινόταν ή με όχημα που χρησιμοποιούσε ο 59χρονος συνεργός του που επίσης συνελήφθη, ή εάν επρόκειτο για μεγαλύτερη ποσότητα εμπορεύματα με το Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του 54χρονου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από το Νοέμβριο 2018 έως και σήμερα η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα με τον ίδιο τρόπο δράσης είχε προβεί σε τέσσερις εισαγωγές απροσδιόριστου αριθμού πυρομαχικών από την Αλβανία.

Χθες, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στα Χανιά πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο φορτηγό που οδηγούσε ο 54χρονος, μετά την αποβίβαση του από οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι της Σούδας. Μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

    4 πολεμικά όπλα τύπου Kalashnikov
    6 γεμιστήρες Kalashnikov
    122.566 φυσίγγια για πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov,
    4 κλείστρα και 2 εξωλκείς προοριζόμενα για πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov

Ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του 55χρονου στην Θεσπρωτία και του 64χρονου στην Κοζάνη όπου βρέθηκαν πολεμικό όπλο, πλήθος συσκευών κινητών και τηλεφωνικών καρτών και ένα κυνηγητικό όπλο, ενώ στα σπίτια του 31χρονου και του 42χρονου στο Ρέθυμνο φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμμετρημάτων, 2 γεμιστήρες, 20 κροτίδες, 2 θήκες πιστολιού, κυτία καθαρισμού, πλήθος συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και ένα κυνηγετικό όπλο.

Επιπλέον κατασχέθηκαν Ι.Χ.Φ. και Ι.Χ.Ε. οχήματα ως μέσα τα οποία χρησιμοποιούσαν για παράνομες δραστηριότητες.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την παράνομη εμπορία πυρομαχικών του συγκεκριμένου φορτίου υπολογίζεται στο χρηματικό ποσό των 232.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. 

Εκτός από τους έξι συλληφθέντες, όλοι Έλληνες, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ακόμα πέντε ημεδαπών και πέντε αλλοδαπών, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην παράνομη εισαγωγή διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα κατασχεθέντα όπλα και πυρομαχικά

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-9-2019 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταία Αστυνομικά